Turmat fra hele verden

Et pilotprosjekt i samarbeid med St.Olavs Hospital, spesialpost 3. En dag i uken lager vi en rett fra et land i verden sammen, ute på Power-gården.

Målet med prosjektet er å inkludere flere til friluftsliv gjennom matkultur og vise mangfold av mattradisjoner. Pasientene skal oppleve mestringsfølelse, læring om ernæring og samarbeid i et fellesskap ute i naturen. Samtidig får ansatte kartlagt pasientene i andre omgivelser, og pasientene får kjennskap og tilhørighet til Power – på rett vei, og Power-gården.

Å lage mat sammen og dele med hverandre, er en fin måte å være sammen på, bygge relasjoner og lære av hverandre. Vi forener ulike kulturer, alle bidrar, blir inkludert med tradisjoner og ressurser. Koking, baking, steking og grilling – alt foregår ute på Power-gården. Ute på utekjøkkenet, bålpannen og på bålet. Vi er med på å senke terskelen for å ta del i friluftslivet. Vi er med på å utvide turmatmenyen til noe mer enn bålpølse og ostesmørbrød.

Aktiviteten er lukket for de som er i behandling ved St.Olavs Hospital, spesialpost 3.

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv med hensikt å bygge bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur. Power – på rett vei har i samarbeid med spesialpost 3 benyttet turmat fra hele verden som et inkluderingsverktøy i friluftsliv. Vi har brukt nettsiden www.turmat.no til inspirasjon og fått tips for hvordan vi kan utforske ulike matkulturer.

Bilder av tidligere matretter